Parteneri

header

Comunicare Relationala

Ce este comunicarea relaţională? Este un mod de a comunica care porneşte de la premisa că relaţia este un organism viu, care are nevoie de hrană pentru a exista şi a creşte. În comunicare suntem mereu trei: eu, tu şi relaţia. Relaţia este un canal, un pod între cele două persoane, prin care circulă mesaje frumoase şi bune sau mesaje toxice pentru celălalt. Jacques Salome, creatorul metodei ESPERE®, obişnuieşte să spună că ceea ce ţine două persoane împreună este calitatea relaţiei şi nu iubirea.

Obiectivul Metodei ESPERE® este acela de a sprijini "dezvoltarea unui alt mod de a relaţiona cu oamenii, cu viaţa, în armonie cu aspiraţiile noastre cele mai profunde: bunăstarea, pacea, avântul, convieţuirea şi dragostea" (Jacques Salome).
Metoda se bazează pe o noua modalitate de a privi procesul de comunicare, care ajută la structurarea comunicării şi a relaţiilor interpersonale,
Sunt utilizate reguli de "igiena relaţională" care te ajută să păstrezi sănătatea relaţiilor tale şi instrumente specifice care te ajută să gestionezi evenimentele cotidiene, să închei situaţiile din trecut rămase fără un final şi să vindeci suferinţe relaţionale.