Parteneri

header

Evenimente

Cine suntem cu adevarat? Joc și tradiție
Noiembrie 2018

 

"Cine suntem cu adevarat? Joc și tradiție" - impresii si concluzii

"Cine suntem cu adevarat? Joc și tradiție" a adus la lumină pe parcursul ultimelor luni cu ajutorul artelor spectacolului câteva dintre adevăratele semnificații și procese de desfășurare ale unor ritualuri populare strămoșești, dar și ale unor meșteșuguri care în ziua de astăzi se pierd din ce în ce mai mult.

Copiii de la scoala Ferdinand I din Bucuresti au luat parte la ateliere de mestesuguri si povesti stravechi, au invatat sa-si confectioneze zgardane si braie, au cusut motive populare si le-au desenat pe iile croite special pentru spectacolul final. Au invatat sa danseze dansuri traditionale romanesti si au luat parte la atelierele de actorie si scriere colaborativa, asa incat au gandit impreuna cu formatorii spectacolul pus in scena la finalul proiectului.

Concluziile de final de spectacol si alte videouri din cadrul proiectului "Cine suntem cu adevarat? Joc si traditie", derulat pe parcursul ultimelor luni la Scoala Ferdinand I​, le gasiti pe blogul si videoblogul special create pentru proiectului nostru, in care ne-am propus sa publicam momente importante, concluzii si testimoniale sau chiar rezultate ale muncii si invataturilor dobandite in lunile care au trecut.

Dupa incheierea proiectului, vom continua sa postam alte si alte marturii ale stradaniilor noastre care sa inspire si sa ajute si alti doritori.

Suntem in asteptarea relatarilor studentilor de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, realizate in cadrul Laboratorului de Radio (si nu doar), la initiativa doamnei profesoare Flori Iuhas​. Proiectul a fost co-finantat de AFCN​ - Administratia Fondului Cultural National.